Defekt Reflektor

fredag 11. desember 2009

Gud er god, Gud er GARGAHHH!!!!! IKKE FJESET! #2



De fleste av oss (dere) lever under troen at gud blir sett på som en god "farsfigur" og hersker. Han skapte verden, passer på menneskene. Av dere som er kristene *host* (eller muslimer, skal ikke diskriminere vet du, muslimer er like mye idioter som kristene) vil jeg og tro at siden dere ber til gud (med liten g) lever dere i troen om at han finnes og at han til en viss grad bryr seg og hører på "sine barn". Og hvorfor ikke? Han har jo skapt oss mennesker og han er jo allmektig så hvorfor ikke? "Gud er god" bli bli en serie av blogginlegg der jeg forteller om guds "gode gjerninger". La meg fortelle dere noen historier:

Slaveri

Vil du få deg en trell eller en trellkvinne, skal dere kjøpe dem av de folk som bor rundt omkring dere. 45 Dere kan også kjøpe treller av de fremmede som holder til hos dere, og av deres etterkommere som bor hos dere og er født i deres land. Dem kan dere eie, 46 og dere kan la dem gå i arv til deres barn, så de kan eie dem. Dere kan bruke dem som treller så lenge dere vil. Men over dine brødre, israelittene, skal du ikke gjøre deg til herre. En bror skal ikke være hard mot sin bror.

- Tredje Mosebok, 25:44-46

Slaveri er noe av det verste et menneske kan gjøre mot et annet. Ikke bare tar du drømmene fra et menneske men du tra fra dem egen fri vilje til å gjøre hva de vil selv, til å skape sitt eget liv, du tar fra dem retten til et liv. Ikke bare er dette slavri men og rasisme (sosialdarwinisme vis du går på kongsgård)

Mange sier at " Åhh du tar ting ut av kontekst, du kan få gud til å si ka det ska være vis du tar det ut av kontekst." Jeg er ikke uenig med den sisste påstanden men ut av kontekst? Utdraget ovenfor er gud som taler til moses og er ikke gud allvitende og allmektig? Er ikke guds ord gud ord uansett hvor og når? Neste utdrag er og guds ord til moses.

Når en mann selger sin datter som trellkvinne, skal hun ikke gis fri som trellene.

- Andre Mosebok 21:7

Et annet argument brukt av religiøse er at slaveri ikke var det samme (dvs. ikke like galt) som det er/var i "vår" tid. Men kan dette stemme?

Når en mann slår sin trell – eller trellkvinne – med staven sin så han dør for hans hånd, da skal mannen straffes. 21 Men lever trellen en dag eller to, skal han ikke straffes; trellen er jo hans eiendom.
- Andre Mosebok 21:20-21



Her kan noen si " Men gud sier de skal straffes!" Ja, vis eieren slår slaven i hel. Men det betyr og at vis han gikke slår slaven i hel kan han gjøre hva han vil med slaven. Ikke bare det, dette eksempelet viser at slaveri på den tiden var like gale som det vi idag ser på som slaveri.

Slaveri er og forblir galt... i de fleste tilfeller hvertfall.










0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden