Defekt Reflektor

torsdag 24. desember 2009

Jul, og hvorfor jeg ikke feirer det.

Jul med din glede og pakkepapir. Mange lurer på hvorfor jeg ikke feirer jul(ikke kjøper gaver, får ikke gaver) så jeg anntar det får bli et (ikke)juleinlegg.

1. Det bygger på en kristen tradisjon
  • "Jul er ikke kristen tradisjon der er norsk blablblablabla" Ja, det er en del av norsk kultur men oppstod som en kristen tradisjon. Forestill deg nazistene oppfant julen og den ble en del av norsk tradisjon, hadde det fungert? Nei. Fock off
  • "Det er ingeting kristent med det" Jo, hold kjeft. David stjerne? Den såkalte jesu fødsel? Selv om dette ikke er like markert som det var før er det fremdelses bakgrunden for alt maset. Ergo, kristen tradisjon.
2. "Kirken" stjal tradisjonen fra andre "hedenske" religioner

In ancient Babylon, the feast of the Son of Isis was celebrated on December 25. Raucous partying, gluttonous eating and drinking, and gift-giving were traditions of this feast.

  • "Winter Solstice" ble feiret av romerne i mange år før jesu fødsel der de feiret
  • "Yule" "Jul" "Yjul" alle nordiske versioner av "winter solstice" der vi drev med hedenske ritualer og feiringer.

3. Jesus er ikke født i desember
  • les bibelen, gjetere mitt i desember? Neppe. Vis man sammenligner hendelsene som blir beskrevet i bibelen med andre historiske kilder finner man at verken årstallet eller datoen stemmer. Det at vi feirer jul den 24/25 ble bestemet av Pave Julius i år 350 etter vår tidsregning. (u c wat i dud dar?)
4. Hykkleri
  • For meg er julen den ene dagen der alle later som om de bryr seg og kjøper gaver for å bevise hvor mye de bryr seg. Dette er med på å skape en kultur der materialisme blir normen for følelser. Jeg mener, se bare på julen idag! Foreldre kjøper dyre gaver til sine egne barn og mindre dyre gaver til folk lengre ut i slekten. Forlovelsesringer skal være dyre og fine. Bursdagsgaver er flotte å se på. Spar det folkens... gi det til fattige, spar det til dere trenger det selv, eller den personene du gir det til virkelig trenger det, men for guds skyld (tihi) ikke gi fokl gaver bare for å gi dem gaver! Vis du virkelig bry deg, vis det på andre måter en slipps, kokebøker, fiskesluker og sokker. Det er en fin liten gest, ja, men man kan vise at man bryr seg på mye bedre måter enn det.
5. Kapitalisme
  • lol?

De fleste av dere som leser dette vil vel si, "Jeg feirer ikke en kristen jul, og jeg bryr meg faktisk om de jeg gir gaver til". Greit. Jeg skal ikke utfordere deg på det, men for de fleste er det ikke slik. Julen skaper familie press, oppblåste forventninger og faenskap. Julen skal være en tid for å bry seg om folk sier du? Hva med de milioner som sulter og fryser og dør? Vi er en hykklerisk kultur, vi er en jævlig kultur. Men kan vi virkelig ikke unne oss en dag der vi slipper å tenke på det? Joda. Jeg ønsker alle en god feiring, hva enn du feirer. Jul, Yjul, Jesus, ingenting.


1 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden